2012

 

 
Ilmoitustaulu
www.tornionjoki.fi | Muonion lohiviikonloput

Etusivu - Säännöt - Ilmoitustaulu - Tulossivut - tornionjoki.fi

TERVETULOA MUONION LOHIVIIKOLLE 23.7. - 28.7.2012

Muonion Lohiviikot on perinteikäs lohensoutukilpailu, jotka on järjestetty

 aina vuodesta 1992 alkaen. Kilpailun organisoi Muonion Lohiviikot ry.


Vuoden 2012 kisa

Muonion Lohiviikot


20-VUOTIS JUHLAKILPAILUN KILPAILUAJAT

MA 23.7. klo 19.00 - TI 24.7. klo 12.00
KE 25.7. klo 12.00 - TO 26.7. klo 15.00
PE 27.7. klo 08.00 - LA 28.7. klo 12.00


Vaelluskalaseminaari 24.7. klo 16-20, Muonion yläkoulun auditoriossa


Nuorten harrikilpailu Harrinivassa to 26.7. klo 18.00 -20.00


Palkinnot


1. Lohivene

2. Bradley savustin

3. Kelkkavarustepaketti

4.-9. Biolan pikakompostori

 Suunto rannetietokone

 Tabletti tietokone

 Roston lento

 Pölynimuri (pussiton)

 Sähkötyökalu

10. Sähköperämoottori

20. Sähköperämoottori

 

3 kpl Kapseli kahvinkeitin
(= jokaisen jakson suurimman kalan saaneelle)

 

Perinteisesti palkintojenjakotilaisuudessa arvotaan kaikkien paikallaolijoiden kesken Kyösti Jokelaisen taulu.

 


 Lisätietoja Juha Niemelä:
 jh.niemela@jippii.fi tai 040-8208397.

***************************************

www.tornionjoki.fi | Muonion lohiviikonloput

Etusivu - Säännöt - Ilmoitustaulu - Tulossivut - tornionjoki.fi

Nyt voi liittyä myös Lohivikot ry:n jäseneksi. Jäsenmaksu 10 eur / vuosi ja kannatusjäsenmaksu 50 eur / vuosi (esim. yrityksille). Tilin no 564374-417702.
****************************************************************************

Yhdistyskokous valitsi perustamiskokouksessaan uusia jäseniä. Juhani Roimaa ei ole halunnut enään jatkaa aktiivisena toimijana, on toki edelleen "hiljaisen tiedon" jakajana.

 Hallituksen pj:na on Juha Niemelä, sihteerinä Maria Pietikäinen., rahastonhoitajana Meeri Niemelä. Muut hallituksen jäsenet ovat Kirsi Väisänen, Raimo Kutuniva ja Tiina Tarkkonen.

Tiedotamme helmikuun loppupuolella seuraavan kerran.


Aiempia kisauutisia


Kisa-aika: 2009 Pe 17.7. klo 18.00 – su 19.7. klo 18.00 (Tauko öisin klo 01.00–08.00) Pe 24.7. klo 18.00 – la 25.7. klo 15.00 Palkintojenjako: la 25.7. klo 20.00 harrinivassa Pyyntipaikat: Harriniva ja Lohestajatorppa Osanottomaksu: 50€/hlö. Tilille: 564374-417702 Säännöt: www.tornionjoki.fi


Nuorten harrikisa Alle 16-vuotiaille pe 24.7. klo 18.00–24.00 HarrinivassaMuonion Lohiviikot ry on päättänyt, että 15 yhtäjaksoisen kisavuoden jälkeen on välivuoden aika eli
Muonion perinteistä Lohiviikkoa ei kisailla kesällä 2008.

–Syynä on Suomen linjaton lohipolitiikka ja hupenevat saaliit, jotka eivät ole viime vuosina olleet lohijoen arvoisia, toteaa Muonion Lohiviikot ry:n sihteeri Juhani Roimaa.

Muonion elinkeinoelämälle menetys on Roimaan mukaan niin imagollisesti kuin taloudellisestikin suuri.

– Tällä hetkellä kylmä ja todella harmittava tosiasia on se, ettei joessa ole tuotetta, jolla kisa voitaisiin järjestää. Uskomme ja toivomme järjen voittavan lohipolitiikassa vuoteen 2009 mennessä, Roimaa sanoo.

Parhaimpina vuosina lohiviikoille on osallistunut yli 300 lohensoutajaa.

Lohiviikkojen alkuperäinen tavoite oli - ja on Tornion-Muonionjoen palauttaminen lohi-ja taimenjoeksi. Muutamana vuonna on näyttänyt, että tavoitteessa on onnistuttu, mutta viime vuodet ovat olleet takapakkia. Osa huonoista saaliista on johtunut luonnonoloista, lämpimistä kesistä ja luontaisesta lohikannan vaihtelusta sekä joen vähävetisyydestä.

– Suurin syy on kuitenkin virheellinen lohipolitiikka, sanoo Muonion Lohiviikot ry:n puheenjohtaja Matti Myllykangas.

– Oletettavaa on, että niin Suomen uudesta kalastusasetuksesta kuin neuvotteluista Ruotsin kanssa uudesta Rajavesistösopimuksesta tulee kova vääntö. Erityisesti Haaparannan alueen ammattikalastajien vaatimusten seurauksena, Myllykangas arvelee.

Asiaan on hänen mukaansa tärkeää saada kestävä ratkaisu, koska lohen tilanne on saalistilastojen valossa huolestuttava ja erityinen huoli on Tornion-Muonionjoen luonnonlohen osalta.

Myllykankaan mukaan Tornion-Muonionjoen saalismäärä voitaisiin järkevällä lohipolitiikalla nostaa 100 000 kiloon, kun saalismäärät nykyisellään ovat vain muutamia tuhansia kiloja.

 27.07.2007
Lisäpalkintoja lohisarjaan. Sijat 25, 35, 45 jne palkitaan ambassadeur kelalla.
Pienikin lohi on jälleen arvokas!


16072007: Muutoksia kilpailun tietoihin:

Kisa-alue on koko kilpailun ajan: Kaalamankoskesta - Kelokurkkioon.

Molemmilla kilpailujaksoilla kisakeskuksina ja punnituspaikkoina ovat Lohestajatorppa Pakamukassa ja Harriniva.


Lähde: Luoteis- Lappi lehti 14.06.2007


Ilmoitus 09.05.2007
Huhtikuun loppuun mennessä osanottomaksun suorittaneiden kesken arvottiin 3 erikoisambassadeuria.
Onnekkaita olivat: Kari Hartikainen Pellosta, Keijo Kajanki Kajangista ja Juhani Roimaa Muoniosta.


Ilmoitus 12.04.2007! Ensimmäiset ambassadeurit arvottu maaliskuun loppuun mennessä ilmoittautuniden kesken. Arvotut Ambassadeurit voittivat Holger Tornberg ja Kalevo Rantakurtakko. Huhtikuun loppuun mennessä koko ajalle osallistuvien kesken arvotaan vielä 3 kpl erikois - Ambassadeur kelaa.


YLEISÖN PYYNNÖSTÄ!

Viime kesänä päätimme Juhani Roimaan kanssa, että silloinen lohiviikko on viimeinen. Totesimme, että 14 järjestettyä tapahtumaa on aikansa elänyt ja myös me organisaattoreina olemme väsyneet eikä uusia ideoita tuntunut löytyvän. Tosin muistot edellisistä lohiviikoista ja yli 5 000 osanottajasta olivat jättäneet hyvän mielen ja korvaamattoman arvokkaita kokemuksia.
Kävi kuitenkin niin, että lukuisat kilpailijat ja paikalliset tukijat ja yhteistyökumppanit alkoivat kysellä eikö kisoja vielä voisi järjestää – ja kun muutamia yönseutuja oli nukuttu, tehtiin päätös: yleisön pyynnöstä vielä kerran. Nyt kuitenkin sillä tavalla, että päävastuu järjestämisestä on Harrinivan ja Lohestajantorpan vastuulla, joita Muonion lohiviikot kokemuksellaan ja edellisistä kisoista säästyneillä varoilla tukee ja huolehtii esim. laadukkaista palkinnoista. Suuri merkitys oli myös sillä, että muoniolaiset yhteistyökumppanit ilmoittivat mukanaolonsa. Näin Muonion kesäimagonkin kannalta merkittävä tapahtuma sai jatkon ja me jouduimme perumaan viimekesäisen päätöksen.
Lohiviikkojen alkuperäinen tavoite oli – ja on Tornion-Muonionjoen palauttaminen lohi- ja taimenjoeksi. Muutamana vuonna on näyttänyt, että tavoitteessa on onnistuttu, mutta viime vuodet ovat olleet takapakkia. Osa huonoista saaliista on johtunut luonnonoloista, lämpimistä kesistä ja luontaisesta lohikannan vaihtelusta, joen vähävetisyydestä jne. Kuitenkin selvästi on huomattu, että harjoitettu lohipolitiikka on ollut virheellistä: maa- ja metsätalousministeri Juha Korkeaoja on toteuttanut oman ministeriönsä virkamiesten omaksumaa linjaa. Siinä selitetään, että lohta riittää kaikille ja sen mukaisesti on aikaistettu rannikkopyyntiä, joka kohdistuu jokeemme nousussa olevaan lohikantaan : Tämä hyödyttää vain muutamaa kymmentä rannikkokalastajaa. Jokemme saalismäärä on jäänyt muutamaan tuhanteen kiloon, vaikka se järkevällä lohipolitiikalla voitaisiin nostaa 100 000 kiloon.
Toivottavasti lohiadressisakin esitetyt vetoomukset johtavat tulokseen ainakin eduskuntavaalien jälkeen nimitettävässä uudessa hallituksessa. Mahdollisuuksiin on uskottava: onnistuimmehan murtamamaan ja muuttamaan saman ministeriön alaisuudessa toimivan Metsähallituksen linjan Muonion vielä olemassa olevien vanhojen metsien osalta. Lohen ja vanhojen metsien imagoarvo ja arvo elämisen laadun kohottajana on nyt ja tulevaisuudessa korkea: ihmiset ovat valmiita maksamaan kokemuksista ja laadusta – ja tämän tavoitteen hyväksi myös Muonion lohiviikot on valmis toimimaan, niin kuin lohiviikon uskolliset kilpailijatkin

Matti Myllykangas, Muonion kunnanhallituksen ja Muonion lohiviikkojen puheenjohtaja
Ps. Hankin muuten – ihan ensi kesän kilpailua varten – arvokkaan lohilusikan, Eino Honkasen EH 10:n – varmasti tuottava sijoitus

 


Kilpailun järjestäjien yhteystiedot: Juhani Roimaa puh 040 5807150; Matti Myllykangas 041 4331822


www.tornionjoki.fi | Muonion lohiviikonloput

Etusivu - Säännöt - Ilmoitustaulu - Tulossivut - tornionjoki.fi